Україна
Каталог   /   Велика побутова техніка   /   Винні шафи

Порівняння Caso WineSafe 18 EB vs Electrolux ERW 0670 A

Додати до порівняння
Caso WineSafe 18 EB
Electrolux ERW 0670 A
Caso WineSafe 18 EBElectrolux ERW 0670 A
Порівняти ціни 5
від 22 462 грн.
Товар застарів
ТОП продавці
Кількість пляшок18 шт24 шт
Можливість вбудовування
Характеристики
Типкліматичнийкліматичний
Температурних зон1
Загальний об'єм54 л
Мін. температура5 °С5 °С
Макс. температура22 °С20 °С
Тип охолодженнякомпресорнийкомпресорний
Дверіскляна (тонована)скляна (тонована)
Кількість полиць33
Матеріал полицьдерев'янідерев'яні
Функції та можливості
Функції
внутрішнє освітлення
вентиляція камери
антивібраційна система
перевішування дверей
 
внутрішнє освітлення
 
 
перевішування дверей
індикатор несправності
Інше
Управліннясенсорне внутрішнєсенсорне
Дисплей
Відкриваннянавісна ручка
Клас енергоспоживанняA+
Клас енергоспоживання (new)G
Споживання енергії в рік94 кВт*год107 кВт*год
Кліматичний класN (нормальний)
Рівень шуму39 дБ39 дБ
Габарити (ВхШхГ)46x59x56 см46x60x56 см
Вага33.4 кг
Розміри для монтажу (ВхШхГ)450x560x550 мм450x560x550 мм
Колір корпусу
Дата додавання на E-Katalogсерпень 2015травень 2015

Кількість пляшок

Максимальна кількість стандартних винних пляшок (прямих, типу «бордо»), на яке розрахована шафа.

Закономірно, що збільшення місткості позначається на габаритах і ціне пристрою. Так що для приватного домашнього застосування оптимальним вибором може стати компактний винний шафа невеликої місткості (до 20 пляшок) — тим більше що і висота таких пристроїв, як правило, невелика. Втім, низькі винні шафи можуть вміщувати і більше вмісту — 24 – 25 пляшок і більше. Моделі з місткістю 50 – 80 пляшок розраховані вже в основному на бари і ресторани, однак можуть стати в нагоді і захопленим колекціонерам вин; а найбільш об'ємні з сучасних винних шаф вміщують помітно більше 80 пляшок — в деяких агрегатах до двох-трьох сотень.

Також варто відзначити, що винні шафи не рекомендується заповнювати щільно, на повну ємність — в ідеалі фактична заповненість повинна бути нижче максимальної хоча б відсотків на 30. Так що при виборі варто робити відповідний запас.

Температурних зон

Кількість температурних зон, передбачена в робочій камері шафи.

Температурна зона — це частина робочої камери зі своєю температурою, що не залежить від решти об'єму. У кліматичних шафах (див. «Тип») така зона всього одна — цього цілком достатньо для зберігання вин, навіть різних видів. А ось сервірувати різні сорти вина рекомендується при різних температурах, причому всі ці температури відрізняються від 10..12 °С, необхідних для зберігання. Відповідно, для підготовки до подачі бажана наявність додаткових температурних зон; причому чим більше цих зон — тим більше видів вин можна одночасно тримати готовими до сервіровки, однак тим дорожче обходиться агрегат. У світлі цього більшість багатотемпературних моделей мають всього дві зони — для зберігання і для сервірування; остання може перенастроюватися під різні сорти вин. Більша кількість зон — 3 і більше — зустрічається в основному у висококласних шафах великої місткості.

Загальний об'єм

Загальний об'єм робочої камери (камер) винної шафи.

Хоча основною характеристикою таких агрегатів є ємність в пляшках (див. вище), дані про об'ємі також можуть стати в нагоді при оцінці і порівнянні різних моделей. Річ у тім, що при однаковій місткості більший об'єм означає більше вільного простору в заповненому шафі, кращу циркуляцію повітря і більш ефективний розподіл температури. З іншого боку, збільшення об'єму збільшує також ціну і габарити — а для широкого чи високого винного шафи може просто не знайтися місця.

Макс. температура

Найбільш висока температура в робочій камері, яку може забезпечувати дана модель.

Зазначимо, що оптимальна температура для зберігання різних сортів вин одна — близько 10..12 °С; у такому режимі може працювати будь винний шафа. А більш високі значення можуть знадобитися в основному для підготовки червоних вин до подачі — такі вина залежно від сорту і смакових особливостей слід подавати за температури від 13 до 18 °С. Більш детальні рекомендації з цього приводу можна знайти в спеціальних джерелах, однак у будь-якому разі чим вище температурний максимум винного шафи — тим більше можливостей по налаштуванню мікроклімату він пропонує.

Також відзначимо, що підвищення температури може знадобитися при зберіганні, причому не тільки червоних вин — в таких умовах прискорюється процес дозрівання.

Функції

Внутрішнє освітлення. Власне освітлення, встановлене в робочій камері. Дає змогу краще бачити вміст шафи. Освітлення особливо корисно з тієї причини, що навіть при яскравому зовнішньому світі робоча камера нерідко опиняється в тіні.

Підігрівання камери . Можливість роботи шафи в режимі підігрівання. Зміст цього режиму залежить від типу агрегата (див. вище). Так, в температурних моделях підігрівання застосовується в основному для підготовки червоних вин до подачі: нагадаємо, що зберігаються такі вина при стандартних 11..12 °С, а от оптимальна температура сервірування може становити до 18 °C, залежно від конкретного сорту. У кліматичних шафах, зі свого боку, ця функція розрахована в основному на варіант, якщо температура зовнішнього повітря падає нижче оптимальної температури робочої камери (наприклад, при проблемах з опаленням). Крім того, підвищення температури при зберіганні прискорює процес дозрівання вина, що також може стати в нагоді на практиці.

Швидке охолодження. Спеціальний режим інтенсивного охолодження, призначений для ситуацій, коли у вже завантажену шафу потрібно додатково помістити значну кількість неохолоджених пляшок. Якщо зробити це в звичайному режимі роботи, то температура всередині помітно підвищиться — а це може негативно позначитися на винах, що вже зберігаються в шафі. А в режимі швидкого охолодження надлишки тепла інт...енсивно відводяться з робочої камери, що дає можливість уникнути порушень мікроклімату. Варто зазначити, що такий режим зазвичай потрібно вмикати заздалегідь, за кілька годин до завантаження нової партії вина, і вимикати через певний час, щоб уникнути перевантажень; ці подробиці обов'язково наводяться в документації виробника.

Вентиляція камери. Наявність системи вентиляції в робочій камері шафи. Така система запобігає накопиченню неприємних запахів, які можуть негативно вплинути на смак вина, проникаючи через пробки. Відзначимо, що в моделях без вентилятора циркуляція повітря теж відбувається, проте вона значно менш інтенсивна.

Регулювання вологості. Можливість регулювання вологості повітря всередині винної камери. Деякі сорти вина досить вимогливі до умов зберігання і потребують не тільки певної температури, але і вологості повітря; функція регулювання вологості дає змогу виставити її оптимальне значення. Крім цього, вологість в будь-якому разі не повинна бути нижче 70%, інакше пробка всихає і в пляшку потрапляє зайва кількість повітря, що прискорює окислення вина і погіршує його смак.

Вугільний фільтр. Спеціальний фільтр, який видаляє з повітря у винній шафі сторонні запахи. Винні пляшки не є повністю герметичними — деяка кількість повітря постійно проникає через пробку, яка має пористу структуру, і різкі запахи можуть таким чином проникнути в пляшку і негативно позначитися на смаку і ароматі вина. Вугільний фільтр дає змогу уникнути цього, варто враховувати, що такий фільтр необхідно час від часу міняти.

Антивібраційна система. Система для згладжування різних вібрацій і струсів, що впливають на винну шафу. Такі впливи вкрай небажані для зберігання — вони порушують протікання біохімічних процесів і можуть взагалі зіпсувати продукт. Наявність антивібраційної системи актуальна в основному для шаф з компресорами (див. «Тип охолодження») — саме компресорні контури більше за все схильні до вібрацій. Якщо ж в такому агрегаті така функція відсутня — це означає, що перед нами бюджетна модель, не розрахована на тривале і ретельне зберігання дорогих вин, або пристрій з висококласним компресором, який першопочатково має низький рівень вібрацій і може використовуватись без спеціального захисту від них. Що стосується термоелектричних шаф, то вентилятори, що застосовуються в них, теж є потенційними джерелами вібрацій, однак не настільки інтенсивними, як компресори. Тому серед подібних агрегатів «антивібрація» хоч і зустрічається, але дуже рідко.

Перевішування дверцят. Можливість на свій розсуд обрати сторону, в яку будуть відкриватися дверцята винної шафи. Ця функція дає можливість підлаштувати конструкцію під місце розташування; вона може виявитися особливо корисною в обмежених умовах, де нормально відкрити двері можна тільки в один бік.

Індикатор закриття дверцят. Система, що відстежує закриття дверцят винної шафи. Якщо дверцята тривалий час не закриті, або закриті недостатньо щільно, подається звуковий або світловий (залежно від моделі) сигнал. Це дає змогу уникнути критичної зміни температури і вологості в винній камері і зберегти якість вина.

Індикатор несправності. Система, що відстежує стан агрегатів винної шафи і подає сигнал у разі виявлення несправності. Це дає змогу уникнути неприємних наслідків, починаючи від критичної зміни умов зберігання і псування вина і закінчуючи серйозними поломками і навіть аваріями.

Захист від дітей (замок). Спеціальний замок, призначений в основному для того, щоб допитливий малюк не зміг дістатися до вмісту винної шафи. «Дитяче» блокування вмикається і вимикається особливим способом, який не створює проблем для дорослого, але не доступний для дитини. А в деяких моделях такий замок закривається традиційним ключем і може призначатися ще й для загального захисту від несанкціонованого доступу до вмісту шафи.

Управління

Тип управління для винних шаф вказується насамперед за типом панелі управління; а також враховується її розташування. За цими критеріями в наш час виділяють такі варіанти: поворотні перемикачі внутрішні, поворотні зовнішні, кнопкове внутрішнє управління, кнопкове зовнішнє, сенсорне внутрішнє і сенсорне зовнішнє. Більш детально:

– Поворотні перемикачі. Управління за допомогою поворотних ручок. Найпростіший вид управління, який зустрічається досить таки рідко в силу слабкого комфорту і точності налаштування. І для винних шаф, які самі по собі є пристроями не бюджетними, це рішення виглядає вельми сумнівно.

— Кнопковий перемикач. Управління за допомогою традиційних кнопок. Досить зручний, практичний і водночас недорогий спосіб, що підходить як для моделей з базовими можливостями, так і для прогресивних агрегатів; при цьому кнопки простіше і компактніше поворотних перемикачів і дешевше сенсорів. Тому цей варіант дуже популярний в сучасних винних шафах.

– Сенсорне. Управління за допомогою сенсорної панелі. Такі панелі обходяться трохи дорожче, ніж кнопкові, однак це практично непомітно на тлі ціни всієї шафи. Сенсорне управління робиться тільки електронним, завдяки чому воно є точним і максимально функціональним. При цьому самі с...енсори надають пристрою технологічного зовнішнього вигляду, а також не накопичують бруд — завдяки відсутності зайвих щілин і виступаючих частин. Відзначимо, що цей тип управління дуже зручний для шаф з термоелектричним охолодженням і застосовується в більшості таких моделей, хоч нерідко зустрічається і в компресорних агрегатах.

Варто відзначити, що всі види управління можуть бути як прихованими і розміщуватися за дверима (внутрішніми), так і доступними для налаштувань не відкриваючи двері (зовнішніми). Перший варіант більш приємний в плані естетичних міркувань, винна шафа виглядає більш інтелігентною і акуратною. Другий же варіант полегшує налаштування пристрою.

Відкривання

Push to open (без ручки). Винні шафи, оснащені дверцятами без будь-яких ручок. Відповідно, і спосіб відкривання таких агрегатів відрізняється від звичайного: потрібно лише легко притиснути фасад. Іменується така технологія Prush to open, (в перекладі з англійської означає»Натисніть, щоб відкрити"). За фіксацію дверей відповідає спеціальний доводчик, механізм надійно фіксує її і легко відкриває / закриває. На основний функціонал дана особливість не впливає, проте вона може виявитися дуже доречною з точки зору дизайну: так, Винні шафи з дверцятами без ручок ідеально підходять для інтер'єру в мінімалістичному «хай-тековом» оформленні.

Прихована ручка. Ручка, виконана у вигляді виїмок на торці дверей. Дана особливість надає шафі акуратний, стриманий зовнішній вигляд - з мінімумом зайвих деталей на двері. Крім того, звичайну ручку можна зачепити при необережному русі, а з прихованою це неможливо; цей момент буває особливо актуальний в обмежених умовах. З яких-небудь помітних недоліків подібної конструкції можна назвати лише те, що вона менш «ухватиста» і надійна в утриманні, ніж звичайна ручка. Через це деякі користувачі вважають приховані ручки менш зручними; крім того, естетичні смаки покупців також бувають різними.

- Навісна ручка. Ручки традиційної конструкції, помітно виділяються на двері; іншими словами - все ручки, що не належать до прихованих. Хоча прихована конструкція ціл...у низку переваг, проте досить багато покупців все одно вважає за краще класичну конструкцію. Основний мотив при цьому полягає в тому, що за звичайні ручки можна надійніше вхопитися, вони вимагають менших зусиль для відкриття дверей і в цілому зручніше у використанні (особливо для людей, які не відрізняються силою пальців). Крім цього, деяким користувачам просто подобається характерний вигляд дверей з ручками.

Клас енергоспоживання

Клас енергоспоживання характеризує, наскільки економічно винний шафа витрачає електроенергію. Найбільш високий (економічний) клас серед сучасних агрегатів — А++, потім А+, А, B, C і далі за алфавітом.

Варто мати на увазі в даному разі враховується не енергоспоживання саме по собі, а «ненажерливість» у порівнянні з агрегатами, що мають аналогічні характеристики (і той ж тип охолодження, див. вище). Тому, наприклад, професійний агрегат на 80 пляшок з класом А++ фактично буде споживати більше енергії, ніж «кімнатна» модель на 15 пляшок з класом C. Також відзначимо, що більш економічні пристрої обходяться дорожче, однак цю різницю зменшення рахунків за електрику в процесі експлуатації.

Клас енергоспоживання (new)

Даний параметр характеризує економічність споживання електроенергії винною шафою. Класи позначаються латинськими літерами від A до G, за зростанням енергоспоживання. Власне, так було першопочатково і задумано, поки до класу А не підтягнулися більш енергоефективні моделі, які в результаті отримали маркування А+, А++, А+++. Подальший розвиток технологій дав змогу піти ще далі, і щоб не плодити плюси у маркуванні енергоефективності, в березні 2021 року виробники повернулися до колишніх індексів від G до A, де А — найбільш енергоефективна винна шафа. Відповідно моделі 2021 року будуть мати сучасне маркування, а старі зразки будуть маркуватися колишнім чином.
Динаміка цін