Україна
Каталог   /   Велика побутова техніка   /   Вбудована техніка   /   Вбудовані холодильники

Порівняння Liebherr ICUNS 3314 vs Liebherr ICUNS 3013

Додати до порівняння
Liebherr ICUNS 3314
Liebherr ICUNS 3013
Liebherr ICUNS 3314Liebherr ICUNS 3013
від 31 939 грн.
Товар застарів
від 31 598 грн.
Товар застарів
Відгуки
0
0
0
2
Загальний об'єм262 л262 л
Кількість камер22
Контурів охолодження11
Компресорів11
No FrostМорозильна камераМорозильна камера
Функції та можливості
Функції
дисплей
індикатор закриття дверцят
перевішування дверей
дисплей
індикатор закриття дверцят
перевішування дверей
Холодильне відділення
Об'єм холодильної камери194 л200 л
Динамічне охолодження
Автоматичне розморожування
LED освітлення
Морозильне відділення
Морозильна камеразнизузнизу
Об'єм морозильної камери62 л62 л
Температура морозилки-24 °C
Час збереження холоду20 год24 год
Потужність заморожування4 кг/добу14 кг/добу
Швидке заморожування
Загальне
Управліннякнопкові перемикачікнопкові перемикачі
Клас енергоспоживанняA++A+
Споживання енергії в рік209 кВтч
Рівень шуму39 дБ42 дБ
Кріплення фасадуковзне кріплення
Габарити (ВхШхГ)177х54х54 см177х56х55 см
Розміри для монтажу (ВхШхГ)1772х560х550 мм
Дата додавання на E-Katalogберезень 2013січень 2009

Об'єм холодильної камери

Холодильна камера варта зберігання продуктів, які потребують заморозки, тобто. охолодження до температур нижче нуля. Температурний діапазон усередині варіюється від +2 до +10. Практично у всіх сучасних холодильниках саме ця камера має найбільший об'єм.

Для вибору оптимального обсягу холодильної камери необхідно враховувати фактичні потреби у зберіганні продуктів. У цьому мають значення як обсяги, і частота поповнення запасів (щодня, щотижня тощо.). Камера не повинна бути забита «вщент» — це негативно позначається на якості роботи холодильника.

На практиці для одного-двох осіб достатньо холодильної камери об'ємом до 200 літрів. Середній сім'ї, а також людям, які роблять великі запаси продуктів, підійдуть моделі об'ємом до 400 л - у цій ролі непогані холодильники вертикального компонування з окремим доступом до морозилки. А якщо і потреби великі, і багато вільного місця, можна звернути увагу на холодильники компонування side-by-side – вони, як правило, характеризуються значними обсягами.

LED освітлення

Наявність системи світлодіодного LED освітлення в конструкції холодильника.

На сьогоднішній день світлодіоди заслужено вважаються найбільш прогресивної різновидом побутових джерел світла. Їх головною перевагою є високий ККД, завдяки чому такі світильники забезпечують яскраве світло при дуже невисокому енергоспоживанні. А в даному випадку ще одним важливим нюансом є те, що світлодіоди майже не виділяють тепла — це робить їх ідеальним варіантом для освітлення внутрішнього простору холодильників. Крім того, подібні джерела світла дуже компактні, що дозволяє розосередити їх по всьому холодильнику і рівномірно висвітлювати всі полки (тоді як лампа розжарювання світить в одному місці, і далекі куточки холодильника виходять погано освітленими).

Температура морозилки

Найбільш низька температура, що забезпечується морозильною камерою холодильника.

Чим нижче цей показник – тим більш прогресивною вважається морозильна камера, тим краще вона підходить для тривалого зберігання продуктів і тим ширше її можливості. Зазначимо, що стандартною робочою температурою для повнофункціональної морозилки вважається -18 °С — це дає змогу не тільки зберігати попередньо заморожені продукти, але і здійснювати заморожування. Випускається чимало холодильників з показниками у -24 °С; проте такі умови досягаються в основному в режимі швидкого заморожування (див. «Функції»), стандартно ж в морозилці, зазвичай, підтримуються ті ж -18 °С. Тим не менше, якщо ви плануєте заморожувати продукти багато й часто, а зберігати їх — довго, краще за все вибрати модель на -24 °С. При цьому варто врахувати також потужність заморожування (див. нижче).

Зі свого боку, серед недорогих пристроїв зустрічаються більш скромні значення мінімальної температури — -12 °С, а то й -6 °С. Такі морозилки призначені винятково для зберігання попередньо заморожених продуктів, використовувати їх для заморожування не має сенсу. З іншого боку, обходяться вони помітно дешевше.

Для позначення температури морозилки часто використовується маркування у вигляді зірочок (сніжинок), кожна з яких означає зниження температури на 6 °С. Наприклад, згаданим -18 °С відповідатимуть 3 зірочки (***).

Час збереження холоду

За рахунок якісної термоізоляції багато холодильники здатні зберігати досить низьку температуру всередині навіть при відключенні електроенергії. Час збереження холоду – це час, протягом якого, у разі відключення живлення, в холодильнику зберігатиметься температура, досить низька для того, щоб швидкопсувні продукти нормально збереглися. Чим більший цей час, тим краще термоізоляція холодильника і тим більше він підходить для умов, в яких можливі перебої з електроживленням.

Потужність заморожування

Приблизна кількість свіжих продуктів, яку холодильник здатний за 24 години повністю заморозити від кімнатної температури до робочої температури морозилки. Потужності до 10 кг/добу буде цілком достатньо для повсякденного застосування, а от якщо заморожувати продукти планується у великих об'ємах і часто — варто звернути увагу на більш продуктивні морозилки.

Клас енергоспоживання

Клас енергоспоживання, якому відповідає холодильник.

Першопочатково класи енергоспоживання позначалися латинськими літерами, починаючи з A (найекономічніший) і далі — B, C, D,... — по мірі зростання енергоспоживання і зниження економічності. З розвитком технологій з'явилися більш прогресивні класи, ніж початковий «A»; їх стали позначати як «А+», «А++» і т. д. (чим більше плюсів — тим економічніше пристрій).

Для сучасних вбудованих холодильників показник економічності на рівні класу А д можна назвати середнім, А+ — непоганим, А++ — гарним, А+++ — відмінним. Більш низькі показники — B і C — зустрічаються вкрай рідко, в основному в застарілих або найбільш дешевих моделях. При цьому, з одного боку, висока економічність потребує застосування різних конструктивних хитрощів і, відповідно, підвищує ціну пристрою; з іншого — ця ціна може окупитися за рахунок зменшення рахунків за електрику. Також відзначимо, що деякі моделі вбудованих холодильників випускаються в декількох варіаціях, що розрізняються виключно за класом енергоспоживання — це дає можливість вибрати оптимальний варіант по співвідношенню ціни і економічності.

Споживання енергії в рік

Середня кількість енергії, споживана холодильником за рік роботи.

Даний параметр є досить приблизними: він вказується для стабільних умов роботи, без відключень обладнання, різких підвищень температури всередині, при відносно нечастих відкриванні морозильної камери, а також під час роботи строго в рамках свого кліматичного класу (див. нижче). Тому фактичне споживання енергії, зрозуміло, може дещо відрізнятися від заявленого (причому в будь-яку сторону). Тим не менш, це досить наочний параметр, що дозволяє оцінити, наскільки «ненажерливим» виявиться той або інший холодильник; його цілком можна використовувати для порівняння різних моделей між собою.

Окремо зазначимо, що інформація про споживання енергії в рік нерідко виявляється більш зручною і наближеною до практики, ніж інший параметр схожого призначення — клас енергоспоживання (див. вище). Річ у тім, що клас — показник відносний: він вказує, наскільки економічний холодильник порівняно з іншими моделями зі схожою місткістю і функціоналом. А ось споживання енергії дозволяє оцінити фактичні витрати на електрику при використанні того чи іншого агрегата. Для наочності можна навести такий приклад: невеликий двокамерний холодильник з класом енергоспоживання A може споживати в рік менше енергії, ніж великий агрегат side-by-side класу А+++, хоча формально, за класів енергоспоживання, друга модель буде економічніше першої.

Рівень шуму

Середній рівень шуму, створюваний холодильником під час роботи. Шум у 40 децибел відповідає середній гучності людської мови, 50 дб звукового фону в офісному приміщенні, 80 дб, шум вуличного руху. Чим тихіше працює холодильник, тим більш комфортно його використання.

Кріплення фасаду

Ковзне кріплення (від англ. «sliding door») — спеціальний тип кріплення вбудованого холодильника, при якому декоративний фасад спирається на петлі шафи, а сама дверцята холодильника при цьому навантажується лише частково. Через різних осей обертання петель шафи і холодильники дверцята холодильника трохи зміщується при відкриванні/закриванні вздовж декоративного фасаду. Тобто стулці холодильника в прямому сенсі слова доводитися ковзати по напрямних, які розміщуються на внутрішній стороні фасаду (лицьового декоративної панелі). Ковзне кріплення фасаду дозволяє помітно розвантажити дверні петлі холодильника, що зі свого боку позитивно позначається на надійності і довговічності вбудованої техніки. Серед недоліків цього типу кріплення можна відзначити наявність зазору між фасадом і стулкою холодильника, в якому може накопичуватися пил. Додатково при ковзному кріпленні фасаду дверцята холодильника відкриваються лише на 90-95, що може створювати проблеми при витяганні/встановлення полиць і ящиків.

Жорстке кріплення (від англ. «door on door») — спеціальний тип кріплення вбудованого холодильника, при якому лицьовій декоративний фасад навішується безпосередньо на стулку холодильника. У цьому випадку фасад цілком і повністю спирається на дверні петлі вбудованої холодильної установки. Важливою перевагою жорсткого кріплення фасаду є можливість відкривання дверцят холодильника на 110-115 і більше того....Додатково при цьому між дверцятами холодильника і лицьовий декоративною панеллю не утворюється зазор, що викликає відчуття цілісності конструкції. Серед негативних моментів можна виділити створення додаткового навантаження на стулку холодильника — якщо дверні завіси не будуть розраховані на вагу фасаду, то стулка холодильника може швидко просісти.
Динаміка цін
Liebherr ICUNS 3314 часто порівнюють